Quan vaig fer per primer cop aquesta recepta
inspirada per Karlos Arguiñano (us deixo el seu vídeo aquí perquè ell l'ha fet amb all i ha d'estar genial), ja vaig veure que tenia per a mi moltes
possibilitats i ja hi he fet diverses adaptacions.
L'altre dia vaig presentar-vos el pa
de verdures i pernil i avui us presento aquesta deliciosa i atípica Mona de pasqua que ha captivat els comensals.
Ingredients
1 carbassó gros
1 porro gros
2 pebrots vermells escalivats
2 albergínies escalivades
Una barreja d'enciams
3 ous de gallina criades a pagès
250g de farina
100g d'oli d'oliva verge
1/2 got d'aigua
1 sobre d'impulsor
2 talls de pernil salat
250-300g de formatge cremós tipus Philadelphia o similar
1ou d'oca dur (criada a pagès)
Sèsam torrat
Sal al vostre gust
Elaboració
Preescalfeu el forn a 180ºC
Unteu amb mantega i enfarineu un motlle rodó.
Talleu a quadrets el carbassó i a rodanxes el
porro. Coeu amb oli d'oliva en una paella. Reserveu
En un bol deixateu els ous, afegiu l'aigua,
l'oli i la sal, seguidament la farina i l'impulsor barrejat i passat per un sedàs.
Remeneu i afegiu el carbassó i el porro, col·loqueu la massa al motlle i
enforneu durant 30 minuts segons el vostre forn (feu la prova de
l'escuradents).
Un cop cuit desemmotlleu i deixeu refredar.
Un cop fred partiu-lo per la meitat i escampeu una
capa de formatge i cobriu amb tires de pebrot i
albergínia. Poseu la base a sobre i tapeu les vores i la part superior amb una
fina capa de formatge. Decoreu amb sèsam torrat per tot el voltant de
la Mona.
Talleu una part dels enciams i
espolseu-los per a sobre de la mona perquè s'enganxin amb el formatge. Poseu un
pilonet al mig i enganxeu-hi l'ou dur d'oca.
Decoreu amb una mica de pebrot vermell i un
raig d'oli d'oliva pel damunt. No us oblideu de les plomes de la Mona!
Serviu acompanyat amb escalivada i l'amanida
d'enciams que us hagi quedat.
Si voleu que us quedi més alt, feu servir un motlle de 20cm(el meu era més gran)
Si voleu que us quedi més alt, feu servir un motlle de 20cm(el meu era més gran)
Aquesta
elaboració ha estat feta amb la majoria dels ingredients ecològics o amb productes de proximitat (farina eco, ous d'oca de pagès, sal marina...)